4 tips voor het inpakken van je weekendtas

Je kent het vast wel, het inchecken van je bagage, het wachten op je koffer, rondlopen met je koffer… Het klinkt allemaal als veel te veel moeite. En toen ontdekte ik de stoere weekendtas.. wát een goed idee, tenminste, dat dacht ik.

traveling 

Want, wat lijkt als een ideale optie om licht te reizen, eindigt als een nachtmerrie wanneer je toch te veel spullen mee wilt nemen en je op je tas moet gaan zitten om de rits dicht te krijgen (I’ve been there).

 Dus, hier mijn vier tips voor het efficiënt inpakken van je weekendtas.

 1. Maak een lijstje!
  Het klinkt zo simpel, en dat is het ook, en daarom vergeet je het vaak.Bedenk voordat je begint met inpakken wat je   allemaal nodig hebt, en wat je mee wilt nemen. Kijk wat voor weer het wordt en pas je garderobe hier op aan. (tip: houd rekening met een extra koude en extra warme dag, dan zit je altijd goed).
  Wees wel streng voor jezelf! Lees je lijstje nog een keer over en vaak kun je alweer een aantal dingen wegstrepen (ik spreek uit ervaring!)

 2. Deel je tas efficiënt in 
  Zelf begin ik altijd met de schoenen. Wanneer de schoenen op de bodem liggen, kun je vervolgens hier omheen gaan ‘bouwen’. Sokken passen ook ín de schoenen, wat weer ruimte scheelt.

 3. Kleding oprollen
  Ik hoor hier veel mensen over en ook wordt er veel over geschreven, en er zijn leuke video’s als je even zoekt. Bijvoorbeeld:https://goo.gl/a3mU0z Zelf was ik nog een beetje sceptisch, puur omdat het een hele andere manier van inpakken is; en verandering, wie houdt daar nu van?! ;) Toch moet ik bekennen dat het best goed werkte, toen ik het probeerde. Toch een handige tip dus. 

 4. En last but zeker not least: laagjes! 
  Wanneer je ergens heengaat waar het niet sowieso warm of sowieso koud is, is mijn advies; LAAGJES. Pak een topje, een t-shirt en een vestje in. Dit kun je allemaal tegelijk dragen wanneer het wat frisser is, en het vestje kun je gemakkelijk uitdoen. En voor de dames die van rokjes of jurkjes houden; een extra panty aan ziet niemand, maar is wel lekker warm!

 Met deze tips in het achterhoofd en een beetje motivatie en creativiteit zou het helemaal goed moeten komen! Ik hoop dat jullie weekendtas gemakkelijk dicht gaat en geniet vooral van jullie weekendje weg! :)

 

Myriam