Barca OliveHeerlijk vind ik het: de drukte op het vliegveld, de spanning van vertrekken en de verrukking van het duizenden kilometers verderop aankomen in een hele andere wereld. Minder prettig de stress bij de douane en het boarden, zeker als je alleen reist. 

Rode vlekken

Met rode vlekken in de nek sta ik met weekendtas, hippe handtas, jas, broekriem, paspoort en boarding ticket te hannesen als de ‘liquids’ uit de tas moeten, de laptop, krultang en e-reader in een aparte bak en o ja, “wilt u toch uw schoenen maar even uitdoen?”

 Nog erger is het bij het boarden als heel streng wordt gekeken of je echt maar een stuks handbagage hebt. Regelmatig moest ik mijn royale leren handtas met inhoud in de weekendtas zien te proppen, wat natuurlijk een onmogelijke opgave is. Sneaky de handtas onder je jas verstoppen was dan de enige oplossing, met trillende handen en klotsende oksels als gevolg.

Smile and wave...

Maar nu heb ik oplossing! Als ik ga vliegen neem ik naast mijn reistas de compacte Barca tas mee. Groot genoeg voor pleisters, paracetamol, paspoort, papieren zakdoekjes, portemonnee, rolletje drop, e-reader, mobieltje en make-uptasje, klein genoeg om met stalen gezicht te kunnen zeggen dat deze nog gemakkelijk in je weekendtas past als het moet, en, het allermooiste…ideaal om nonchalant aan je schouder te hangen (boardingkaart rechts, tas links) en met een zelfverzekerde glimlach door de gate te lopen. Geen stewardess die het ziet.

 Schiphol, here I come!

 

Yda

Barca Taupe

 

Chabo Barca Taupe