11 vragen die vrouwen met grote tassen niet meer kunnen horen!

Onder deze titel schreef Erin McKelle Fischer in 2015 een blog. Aangezien de XL-tas dit jaar super trendy is en haar blog te leuk, kon ik de verleiding niet weerstaan om haar blog te vertalen en met jullie te delen.

Big is Beautiful

Erin houdt van grote tassen, zelfs haar clutches moeten groot genoeg zijn om minimaal ruimte te kunnen geven aan een boek. Maar dan... de vragen die ze krijgt…en de antwoorden die ze geeft:

 "1.       Is dat niet zwaar?

Vraag 1

Een grote tas meesjouwen hoeft niet automatisch te betekenen dat de tas zwaar is. Maar degene die zo’n vraag stelt bedoelt meestal eigenlijk: “Waarom sjouw je al die rommel met je mee”. Het enige juiste antwoord op deze vraag is dus: “Laat me met rust!”

2.    Word je er niet moe van om dat allemaal mee te sjouwen?

Vraag 2

 Misschien. Maar gaat dat jou wat aan? Als ik moe ben, dan ben ik moe. Het is trouwens net als gewichtheffen, elke seconde dat ik deze tas til, word ik sterker. 

3. Waarom heb je nu echt zo'n grote tas nodig?

Vraag 3

Echt, als je dit vraagt, maak je dan uit de voeten want de verleiding is enorm om te zeggen: “om er dit mee te kunnen doen” en je vervolgens een klap met mijn tas te geven. Maar zonder gekheid: gewoon omdat ik een grote tas bij me wil hebben. Nog meer vragen?

4.    Wat heb je daar allemaal in?

Vraag 4

 Mijn spullen. Serieus? Het gaat je niks aan wat er allemaal in mijn tas zit. Als ik had gewild dat iedereen zou zien wat er in mijn tas zit, had ik wel een doorzichtige tas uitgezocht. 

5.   Ben je van plan het land te ontvluchten?

Iemand vroeg me dat ooit als soort van grapje. Zo niet grappig. De vraag is duidelijk bedoeld om mij even fijntjes te wijzen op mijn slechte smaak in tassen. Mooi niet! Ik trap er niet in. 

6.    Heb je toevallig ook ....[vul maar in] bij je?

Wanneer mensen zien dat je een grote tas hebt, gaan ze er automatisch van uit dat je een snoepautomaat bent, waar van alles gratis uit te halen is. NEE, ik heb geen kauwgum, wisselgeld, opladers of pennen. En als ik ze had ging ik het niet met je delen ook. 

7.   Heb je altijd zo'n grote tas bij je? 

Dat klopt

Ja. JA! En dan doe ik alleen om jou te ergeren en om de wereld trots mijn grote tas te laten zien. 

8.   Is het nou echt nodig, zo'n grote tas?

Big Yes

Als ik dacht dat het niet nodig zou zijn, dan deed ik het niet. Sommige mensen hebben nu eenmaal de behoefte om meer spullen bij zich te hebben dan anderen, OK?

9.    Heb je ooit wel eens een kleine tas bij je? 

Natuurlijk wel. Als ik een avondje ga stappen neem ik uiteraard geen grote tas mee. Dit is weer zo’n vraag waarop het antwoord zo voor de hand ligt, dat je de vraag om te beginnen niet eens hoeft te stellen.

10.    Je helpt je rug naar de vernieling

I don't care

Niet als ik regelmatig van schouder wissel, pauzes neem of de tas voor me draag. En Ja, ik ben me heus wel bewust van de gezondheidsrisico’s, maar… I DON’T CARE! Ik houd gewoon van grote tassen.

11.    Grote tassen zijn helemaal niet in de mode

Ik ben geen slaaf van modetrends en je oordeel daarover maakt geen indruk op me en dus maakt het me geen bal uit of ze in de mode zijn of niet. Als ik van grote tassen houd, dan zijn ze voor mij modieus, alsjeblieft dankjewel.

 

De moraal van dit verhaal? Als je ziet dat iemand een grote tas heeft en je hebt daar een mening over…houd het voor je! Ik kan je verzekeren dat A: je bent niet origineel en B: Het maakt ons niet uit wat je over onze grote tas te vertellen hebt."

 

Dus dames, iemand een opmerking over je grote tas? Verwijs hem/haar door naar Erin en draag je grote tas met trots!

 

Yda

All credits to Erin McKelle Fischer. 
Thank you for allowing me to use your blog.