Sieraden

Ekster
"Ekster” lacht Myriam naar me, als ik in winkels als een magneet naar de bling-bling wordt getrokken. Ik kan het niet helpen, mijn oog valt erop. Het schittert en het twinkelt, het roept me en ik luister graag, want ik word er blij van.

Ik rijd door de polder en zie de schittering van de zon op het water, die speciale schittering van de novemberzon die me doet denken aan bling-bling. Ik ben onderweg naar een ontwerpster van sieraden en met een glimlach om mijn lippen denk ik eraan hoeveel ik van sieraden houd.

Sieraden en emotie
Mijn gedachten gaan verder, het is niet alleen dat ik het mooi vind, realiseer ik me, maar ook dat bepaalde sieraden een gevoel bij je oproepen. Hoe fijn je je kunt voelen als je net die speciale ketting draagt bij een serieus sollicitatiegesprek of die bijzondere armband bij een eerste kennismaking met iemand. Of hoe gelukkig je kunt zijn met net dat ene blingetje in precies dezelfde kleur als je nieuwe outfit. Dat sieraad, of het nu goedkoop, duur, duurder of duurst is, dat is het gewoon op dat moment, het geeft je net even dat stukje zelfvertrouwen extra.

Speciaal
Sieraden komen en gaan, maar die hele speciale stukken, die blijven bestaan. Voor mij zijn dat twee uitersten. Het voordelige armbandje dat Myriam in tweevoud kocht, zodat we dat allebei konden dragen op de dagen die we samen in Spanje doorbrengen en die dure armband die ik totaal onverwachts van mijn lief kreeg. Maar een ekster, dat blijf ik! Zie ik bling-bling.. dan moet ik kijken!

 

Yda