Wat vinden we van een man met een tas?

man-met-tas

Een mannentas op Damestassen&Zo. Kan dat eigenlijk wel?
En is een tas voor  mannen eigenlijk wel OK? Uitgezonderd de mannen met een laptoptas zie ik eigenlijk niet zoveel mannen met een ‘echte’ tas lopen. Dit terwijl ook mannen steeds meer spullen moeten meenemen. En met alleen maar (auto)sleutels, portemonnee en een smartphone zit die (spijker)broekzak
echt wel vol.

Reden voor een onderzoekje!

Mannentas OK?!

Om met deze vraag te beginnen. De mannentas is zeker weten in opmars en wordt steeds beter geaccepteerd. Niet in de laatste plaats doordat (mooie) mannen als Brad Pitt en David Beckham zelfverzekerd met een tas rondlopen. En, dichter bij huis, ook BN-ers zal Edgar Davids en Arie Boomsma zijn al jarenlang aangesloten bij de mannentasrevolutie. Een greep
uit publicaties over de mannentas in de laatste vijf jaar.

 

2011 – modeforum:
Welke man is aan de mannentas? Mijn man wil er nog niet
dood mee gevonden worden, maar toch zie ik het steeds
meer in het straatbeeld. Wat is jullie mening?

2013 – metronieuws:
De opmars van de mannentas. Sluit je dus aan bij de
MAN BAG revolutie! Wees niet bang dat je de enige bent.

2014 – Modeblog (geschreven door een man):
Conclusie: Ook voor de man kan de tas dus tegenwoordig steeds meer als een perfecte accessoire gebruikt worden om de outfit van de dag mee af te maken. Zakelijk of casual.

2016 – NRC (!): Wordt de mannentas net zo’n belangrijk accessoire als de vrouwentas? Voor het eerst zien mannen een tas, bijvoorbeeld een clutch, als modeaccessoire.

 

Zeg ‘ja’ tegen de Mannentas!

Ik ben nogal van de emancipatie, dus ja, ik denk dat we de mannen een kans moeten geven om met een tas te mogen rondlopen. Nee, Damestassen&Zo heeft (nog) geen mannenclutches of shoppers, maar wel stoere werk/laptoptassen. En wat niet is, kan nog komen. En ik moet bekennen: De tas staat de man op de foto erg goed, ...of wacht, is het andersom??

Yda

 

chabo nevada                             chabo pocket nevada

Chabo California                                                              Chabo pocket Nevada