Quay (Australia) zonnebrillen: wat is het merk en waar staan ze voor?

Als je een echte fan bent van zonnebrillen, heb je wellicht al eens gehoord van Quay Australia. Dit - zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden - Australische merk biedt een zeer gevarieerd gamma zonnebrillen voor zowel mannen als vrouwen aan. Opmerkelijk is dat Quay hun brillen 'sunnies' noemt. Dit is in Australië een informele afkorting voor 'sunglasses', oftewel zonnebrillen, die vooral in de straattaal (ook wel slang genoemd) erg populair is. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en begon als een kleine bijverdienste voor het koppel Linda en Allen Hammond, die hun zelfgemaakte 'sunnies' wilden verkopen om een reis naar Bali te kunnen bekostigen. De verkoop was echter zo'n groot succes dat het koppel in 2004 besloot om de zonnebrillen op de commerciële markt te verkopen. Het merk bestaat dus al sinds 14 jaar. De specifieke plaats waar het is ontstaan is Melbourne, een van de populairste steden in Australië voor toeristen en de hoofdstad van de deelstaat Victoria.

Wat te verwachten van Quay Zonnebrillen

Quay profileert zich vooral als een hip merk. Ze ogen erg jong, cool en trendy. Zelf zeggen ze dat de Quay zonnebrillen speciaal bedoeld zijn voor vrijdenkende mensen die graag buiten de lijntjes kleuren, een open geest hebben en zich niets aantrekken van wat anderen van hen denken. Quay zonnebrillen geven je dus een rebelse look.

Quay zonnebrillen zetten de trend

Daarnaast wil Quay haar zonnebrillen ook graag modieus, maar tevens betaalbaar voor iedereen laten zijn: de prijzen variëren, maar voor één zonnebril betaal je gemiddeld 50 euro. Opvallend zijn ook de vele kleuren van lenzen waaruit je kunt kiezen voor je zonnebril. Zo is er de keuze tussen zwart, bruin, zilver, oranje en groen, maar de lenzen zijn ook in het roze, goud, violet, rood of blauw verkrijgbaar. De stijlen zijn erg uiteenlopend; zowel dikkere als zeer fijne monturen, neutrale kleuren als prints, en oversized als normale of kleine lenzen vind je bij Quay Australia.

Accessoires van Quay

Tot slot verkoopt het bedrijf naast hun 'sunnies' ook een klein aanbod aan accessoires. Denk hierbij aan portemonnees en geldbeugels, maar ook aan tassen, etuis en natuurlijk een brillendoosje voor je sunny of een schoonmaakset waarmee je je brillenglazen altijd en overal schoon houdt. De prijzen liggen tussen de 8 en de 30 euro per accessoire.

Ontvang Quay zonnebrillen over de hele wereld

Quay mag dan wel van op en top Australische origine zijn, ze leveren hun brillen en accessoires ook in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Noord- en Zuid-Amerika en natuurlijk ook in Europa. Ze rekenen geen verzendingskosten aan, en bovendien wordt bij een bedrag van meer dan 50 euro je pakketje gratis extra snel via express shippinggeleverd.