Tassen, daar kunnen wij vrouwen maar geen genoeg van krijgen. Of het nu een vintage of designer tas is, waarschijnlijk heb jij ook een favoriet en behandel je de tas alsof het je kind is. Natuurlijk heb je hard gewerkt om een mooie tas te kunnen kopen en ben je er extra zuinig op. En misschien is het een soort hobby van je geworden om tassen te sparen. Maar wanneer begint het een verslaving te worden? En hoe ga je ermee om?

Ben ik tassenverslaafd?

Herken jij je in een van de volgende punten? Je hebt nog tassen uit de tijd dat je nog op de middelbare school zat, want je kunt het niet over je hart verkrijgen om deze weg te doen. Je hebt voor elke gelegenheid een andere tas (eerste date, chique etentje, casual etentje, begrafenis...). Je bent alweer op zoek naar een nieuwe tas, ook al heb je er net eentje gekocht en heb je geen geld meer. Eigenlijk sta je constant op de uitkijk voor een nieuwe tas, of je nu in een warenhuis bent of op internet surft. Schoenen en kleding kunnen je gestolen worden, maar van een mooie tas gaat je hart sneller kloppen.

Gefeliciteerd, want dan ben je officieel tassenverslaafd! Welkom bij de club! Hieronder hebben we een aantal tips voor je om beter om te kunnen gaan met je verslaving.

Tip 1: shop vintage

Tweedehands tassen zijn een goede optie als je zoveel geshopt hebt en maar geen genoeg kunt krijgen. Door vintage te shoppen, kun je voor een klein prijsje toch een mooie tas aanschaffen. Ook als je altijd al een designer tas als Louis Vuitton had willen hebben, maar je portemonnee het niet toelaat, is het slim om vintage te shoppen. Bij Damestassen&Zo kun je een mooie selectie aan tweedehands designer tassen vinden, die vooraf gecontroleerd zijn op hun echtheid. Vintage is bovendien tegenwoordig helemaal in, want het is een leuke manier om aan een unieke tas te komen van een aantal seizoenen geleden. De kans is daarom ook kleiner dat je iemand anders tegenkomt die dezelfde tas als jij heeft!

Tip 2: verkoop de tassen die je niet meer gebruikt

Heb jij zoveel tassen dat je kast helemaal uitpuilt en je niet meer weet hoe je je tassen netjes moet opbergen? Dan kun je - hoe moeilijk dit ook zal zijn voor de tassen hoarder - eens kijken welke je niet meer gebruikt en deze verkopen. Tassen die je bijvoorbeeld langer dan een jaar al niet meer gedragen hebt, kunnen misschien wel weg. Misschien heb jij wel een bijzonder merk tassen in je kast liggen die toch nooit meer gebruikt. Deze kunnen misschien nog een aardig zakcentje opleveren. Onthoud dit maar: het geld wat de verkoop oplevert, kun je mooi weer gebruiken voor een nieuwe tas die je op het oog hebt!

Tip 3: verzorg je tassen alsof het je kinderen zijn

Als je zoveel mooie tassen hebt, dan is het wel belangrijk dat je er goed voor zorgt! Haal je tassen bijvoorbeeld altijd leeg als je ze niet meer gebruikt en op wilt bergen. Af en toe met een kruimeldief de binnenkant van je tas opzuigen, is ook geen slecht plan. Sommige tassen verliezen snel hun vorm, dus prop je tassen niet te dicht op elkaar in je kast. Heb je een leren tas? Dan doe je er goed aan om ze af en toe in te sprayen of ledercrème te gebruiken om het leer soepel en mooi te houden.