Een vakantie begint met je tas inpakken de dag voor vertrek. Vaak gaat dit gepaard met de moeilijke keuze van welke tas en welke bikini je wil meenemen. Een vakantie hoort een ontspannende ervaring te zijn waarbij je helemaal uitrust van het dagelijkse werkleven. In de realiteit gaat reizen echter vaak samen met heel wat vakantiestress. Zonde, zo vinden we zelf. Daarom geven we je enkele tips om vakantiestress te vermijden.1. Begin om tijd met inpakken

Niet zo stresserend dan je tas inpakken. Zeker als je nog eens moet rekening houden met de gewichtslimiet. Welke koffer neem je het best mee en ben je niets vergeten? Vaak vergeet je net door de tijdsdruk altijd wel iets, waardoor je onderweg naar je bestemming nog eens heel wat stress te verwerken krijgt. Maak je bagage dan ook niet de avond voordien, maar leg in de laatste week voor vertrek alles al wat klaar.

2. Vertrek op tijd naar de luchthaven

Luchthavens kunnen best stresserend zijn. Lang aanschuiven, eventuele overstappen en dan nog al die controles. Zorg dat je vroeg op de luchthaven aanwezig bent zodat je rustig doorheen de verschillende controles kan. Heb je een overstap? Boek dan je vluchten zodat je tijd genoeg hebt tussen beide vluchten. Zo zorgt een kleine vertraging niet voor extra stress.

3. Plan niet te veel

Reizen hoort ontspannend te zijn. Plan je dagen dan ook niet overvol zodat je van de ene bezienswaardigheid naar de andere moet hollen. Geef jezelf alvast een dagje rust na aankomst en spreid je activiteiten. Zo houd je nog tijd over voor eventuele niet geplande activiteiten.

4. Plan niet te weinig

Te weinig voorbereiding kan ook een bron van stress zijn. Heb je wel gedacht aan het transport tussen de luchthaven en je hotel? Boek ook zeker tickets voor de bezienswaardigheden op voorhand online. Dit is niet alleen goedkoper, maar spaart je ook erg lange wachtrijen uit.

5. Bereid je voor op alle scenario's

Niets zo vervelend als regendag als je een hele vakantie vol activiteiten voor zonnige dagen hebt opgesteld. Regen is echter iets wat altijd kan voorkomen. Hou dan ook enkele activiteiten voor regenachtige dagen achter de hand als alternatief.

6. Geef je kinderen uit handen

We moeten er geen doekje om winden. Kinderen kunnen erg vermoeiend zijn en zijn vaak een bron van stress. Een vakantie dient om te ontspannen en een vakantie met kinderen moet niet anders zijn. Het is niet omdat je met de hele familie op reis gaat, dat je alle activiteiten samen moet doen. Als de kinderen al wat ouder zijn, willen ze misschien zelf bepaalde activiteiten plannen voor zichzelf. Kleine kinderen kunnen al makkelijk eens uit handen gegeven worden aan animatieteams van je hotel.