Welke zonnebril past bij mijn gezichtsvorm?


Bij het uitkiezen van een zonnebril is het belangrijk om de vorm van je gezicht te bepalen. Ga voor de spiegel staan en kam je haar achterover uit het gezicht. Trek een denkbeeldige lijn om je gezicht. Er zijn vijf gezichtsvormen:

  • Rond
  • Ovaal
  • Langwerpig
  • Vierkant
  • Hartvormig
  • Rond gezicht
Een rond gezicht wil je accentueren en niet benadrukken. De perfecte zonnebril daarvoor is een zonnebril met rechte lijnen en hoekige glazen. Een zonnebril met een verhoogde punt staat ook heel leuk. Een iets te grote zonnebril maakt het ronde gezicht kleiner en geeft ook een fijn accent aan het gezicht.


Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is de meest voorkomende vorm en kan elke zonnebril wel dragen. Een puntje waar je hierbij wel op moet letten is dat de zonnebril niet te klein of te groot is voor je gezicht. Een te kleine zonnebril maakt je gezicht groter dan het werkelijk is en een te grote zonnebril maakt je gezicht kleiner dan dat het is.


Langwerpig gezicht

Een langwerpig gezicht kan makkelijk een opvallend montuur dragen. Door een rechthoekige zonnebril te kiezen met bijvoorbeeld een breder montuur dan je gezicht lijkt het alsof je gezicht korter is. Een zonnebril met afgeronde glazen staat ook heel mooi bij de langwerpige vorm van het gezicht.


Vierkant gezicht

Ronde en ovale zonnebrillen geven een vierkant gezicht haar zachtheid. Een vierkante gezichtsvorm straalt een bepaalde stoerheid uit. Met een diep getinte ronde zonnebril houd je je stoerheid vast, maar breek je de soms wat harde gezichtscontour.


Hartvormig gezicht

Het hartvormige gezicht heeft een smalle kaak en een breed voorhoofd. De perfecte bril om een hartvormig gezicht te accentueren is de welbekende pilotenbril met smalle poten en een fijne neusbrug. Het voordeel van deze zonnebril is dat de bril je gezicht een sensuele uitstraling geeft.


Welk merk heeft wat ik zoek?

Na de vraag "Welke zonnebril past het beste bij mij?" begint het echte shoppen. Je bent op zoek naar een merk met de meest uitgebreide productlijn. Zo heeft het kwaliteitsmerk Quay Australia voor elke gezichtsvorm een zonnebril. Quay Australia is al meer dan 14 jaar wereldwijd trendsetter, maar Quay is de klassiekers absoluut niet vergeten. De zonnebrillen van Quay Australia zijn er in talloze uitvoeringen. Quay heeft een scherp geprijsd assortiment dat voor elke portemonnee beschikbaar is. Een zonnebril van Quay mag gewoonweg niet ontbreken deze zomer. Bekijk snel welke zonnebril het beste op jouw neus past.