Online winkelen is tegenwoordig de norm geworden, en dat geldt ook voor het kopen van brillen. Het kan echter lastig zijn om de perfecte bril te vinden zonder deze fysiek te passen. In deze gids geven we je tips en tricks om het online uitzoeken van jouw ideale bril een fluitje van een cent te maken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bril online?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het online zoeken naar een bril. Laten we eens kijken naar de belangrijkste factoren die je keuze kunnen beïnvloeden.

Gezichtsvorm en montuur

De vorm van je gezicht is essentieel bij het kiezen van een montuur dat goed bij je past. Er zijn verschillende gezichtsvormen, zoals rond, ovaal, vierkant en hartvormig. Elk van deze vormen wordt het beste gecomplimenteerd door een specifiek type montuur. Bijvoorbeeld, als je een rond gezicht hebt, zijn hoekige monturen meestal geschikter dan ronde. Het is dus belangrijk om je gezichtsvorm in gedachten te houden bij het online uitzoeken van brillen.

Glassterkte en type glazen

Naast de vorm van het montuur, moet je ook rekening houden met de sterkte en het type glazen dat je nodig hebt. Zorg ervoor dat je een recente oogmeting hebt gedaan en de juiste sterkte kiest die bij jouw ogen past. Er zijn ook verschillende soorten glazen beschikbaar, zoals enkelvoudige, multifocale en leesglazen. Afhankelijk van je behoeften, kies je het type glas dat het beste bij jou past.

Handige tips voor het passen van brillen via een virtuele paskamer

Een virtuele paskamer kan je helpen om een beter beeld te krijgen van hoe een bepaald montuur er op jouw gezicht uitziet. Veel online winkels, zoals Charlie Temple, bieden deze service aan. Met brillen online uitzoeken en een virtuele paskamer, kun je eenvoudig verschillende monturen uitproberen en zien welke het beste bij jouw gezichtsvorm passen. Het enige wat je nodig hebt is een goede foto of webcambeeld van jezelf om de brillen te kunnen passen.

Probeer verschillende monturen en kleuren uit om te zien welke het beste bij jouw stijl en gezicht passen. Neem de tijd om verschillende opties te verkennen en vergeet niet om rekening te houden met je gezichtsvorm en de sterkte van de glazen die je nodig hebt.

Hoe zorg je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Online winkelen biedt vaak betere prijzen en meer keuzemogelijkheden dan fysieke winkels. Toch wil je er zeker van zijn dat je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt voor jouw nieuwe bril. Hier zijn enkele tips om dit te bereiken.

Let op aanbiedingen en kortingscodes

Veel online brillenwinkels bieden regelmatig aanbiedingen en kortingscodes aan. Houd hun websites en sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste deals. Schrijf je ook in voor nieuwsbrieven om exclusieve kortingscodes te ontvangen. Door gebruik te maken van deze aanbiedingen, kun je aanzienlijk besparen op jouw nieuwe bril.

Met deze gids ben je nu klaar om je perfecte bril online te vinden en te kopen. Vergeet niet om rekening te houden met je gezichtsvorm, de sterkte van de glazen en de prijs-kwaliteitverhouding bij het maken van je keuze. Succes met het uitzoeken van jouw nieuwe bril!